Hunting crops

Jachtzwepen en whips


De jachtzweep (hunting crop) is kort en stevig. Bij ons veelal bekend onder de naam whip. Whip is Engels voor zweep. Een korte zweep noemen de Britten echter crop.

Opmerkelijk is het gebogen handvat (de hook). Ook dat heeft praktisch nut: takken opzij houden, hulp bij iets naar je toe trekken en hulp bij openen en sluiten van hekken. Traditioneel was dit handvat van wit been gemaakt, maar dat is tegenwoordig niet meer verkrijgbaar. Als alternatief gebruikt men nu zwart buffel hoorn. Chique en functioneel

Voor de liefhebbers van een wit is inmiddels ook een handvat van wit hertengewei leverbaar. De crop zelf is overtrokken met smal, handgevlochten leer. Aan het uiteinde van de crop hoort een thong. De thong is een lang, handgevlochten stuk leer, met aan het uiteinde een zgn. lash van touw.

Als een hond erg van de meute is afgedwaald en een whipper-in is niet in de buurt, kan de jachtruiter de hond met de thong in de goede richting sturen (dus niet slaan!). Per Hunt zijn voorschriften over het gebruik van de thong door de jachtruiters.
De whippers-in, ook wel Hunt servants genoemd, hebben een witte thong aan hun crop.

Hunting cropHandgevlochten, handvat van zwart buffelhoorn (beperkt leverbaar).
Prijs damesmodel: € 175,00
Prijs herenmodel: € 185,00 


Klik hier voor het bestelformulier

 

Hunting cropHandgevlochten, handvat van wit hertengewei.
Prijs damesmodel: € 185,00
Prijs herenmodel: € 195,00

Klik hier voor het bestelformulier

ThongHandgevlochten bruin leer.
135 cm lang € 75,00, 160 cm lang € 85,00 


Klik hier voor het bestelformulier

 

Hunt servants thongHandgevlochten leer, witgeverfd.
135 cm lang € 85,00, 160 cm lang € 90,00 


Klik hier voor het bestelformulier

LashesWit, rood, blauw of groen. Prijs € 4,00.

Klik hier voor het bestelformulier

Alle artikelen zijn doorgaans uit voorraad leverbaar. Uiteraard geldt dat niet voor kledingstukken die aangemeten moeten worden. Genoemde prijzen zijn inclusief verzendkosten en B.T.W.
Neemt u contact op indien u uw bestelling af wilt komen halen. U krijgt dan een betalingskorting.
Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen, krijgt u per e-mail een rekening. Zodra uw betaling binnen is, sturen wij uw bestelling op.