Jachtrokken


De jachtrok is een speciale traditionele rijjas, die de jachtruiter beschermt tegen weer en wind. Leverbaar in cavalry twill en loden in zwart, rood, navy en donkergroen en aangepast aan uw wensen. Lees verder

BUZZY Horse & Country Shop laat de meeste jachtrokken maken bij de gerenommeerde Britse fabrikant Mears Country Jackets. Speciaal voor jachtkleding gebruikt Mears het label Pitchley. Kwaliteit en goede pasvorm staan bij Mears voorop. Uitgaande van confectiematen wordt iedere jachtrok waar nodig aangepast. Mears kan uw jachtrok leveren compleet met kraag en knopen van uw jachtvereniging. Nannet Stienstra is bij Mears getraind om uw jachtrok goed aan te meten. Neemt u contact op voor een afspraak in de showroom of elders om uw maten en wensen op te laten nemen.

Traditioneel is de robuuste jachtrok gemaakt van wollen heavy cavalry twill. Deze stof, die vroeger gebruikt werd voor legeruniformen, kan veel regen en wind verdragen. Een jachtrok van heavy of medium cavalry twill gaat vele jaren mee. Om het rijden van slipjachten door jongeren te stimuleren, hebben wij een speciale kortingsregeling voor de jeugd en studenten.

Werkwijze/advies
U neemt contact op voor het aanmeten van uw jachtrok. Wilt u een bodyprotector of rugbeschermer onder de jachtrok dragen? Neemt u die dan mee. Samen met u bekijken wij welk model jachtrok en welke stoffen het beste passen bij uw wensen. Wij nemen uw maten op vanuit een pasmodel. U geeft uw wensen aan voor bijvoorbeeld zakken, voering en lengte. Deze gegevens gaan naar de fabrikant. Indien gewenst sturen wij de door u aangeleverde kraag en knopen op. Uw jachtrok is meestal in 6 - 8 weken klaar.

Stoffen
Heavy cavalry twill (Mears): de zwaarste en meest gebruikte stof. In zwart, rood, navy en groen met traditionele gevoerd met wollen tattersall ruit naar keuze. Prijzen heren vanaf 780 Euro en dames vanaf 690 Euro.
Medium cavalry twill (Mears): een iets soepelere stof, geschikt voor ruiters die het snel warm hebben en voor milder klimaat. Gevoerd met wollen tattersall ruit of katoen, Prijzen heren vanaf 730 Euro en dames vanaf 660 Euro.
Wollen loden (Feigl): zeer geschikt voor jagen bij mildere temperaturen. Draagt zeer aangenaam. Gladde voering. Kan veel minder regen verdragen dan heavy cavalry twill. Fabrikant Feigl levert prachtige loden jachtrokken voor dames en heren.
Prijzen heren vanaf 495 Euro en dames vanaf 475 Euro.

Jachtrok heren Mears

 

Vervaardigd van een prachtige, stevige maar toch soepele warme wollen stof, de zogenaamde heavy cavalry twill biedt de jachtruiter goede bescherming tegen koude, wind en regen. Wollen tattersall ruitvoering, binnenkant rok gevoerd met teflonhoudende stof. Winddichte manchetten in de mouwen. Voorpanden recht (frog style) of afgerond (morning style). Twee knopen op de rug, taillenaad.
Mears kan de kraag en knopen van uw jachtvereniging direct aan uw jachtrok zetten.
Prijs: vanaf € 850,00 in heavy cavalry twill. Vanaf € 750,00 in medium cavalry twill.
Leverbaar in rood, zwart, donkerblauw en donkergroen. Levertijd 6 à 8 weken

Klik hier voor het bestelformulier     Bellen met jachtruiter

Jachtrok dames Mears

     

Vervaardigd van een prachtige, stevige maar toch soepele warme wollen stof, de zogenaamde heavy cavalry twill. Biedt de jachtruiter goede bescherming tegen koude, wind en regen.
Wollen tattersall ruitvoering, binnenkant rok gevoerd met teflonhoudende stof. Winddichte manchetten in de mouwen.
Voorpanden recht (frog style) of afgerond (morning style). Twee knopen op de rug, taillenaad.
Mears kan de kraag en knopen van uw jachtvereniging direct aan uw jachtrok zetten.
Prijs: vanaf € 750,00 in heavy cavalry twill. Vanaf € 680,00 in medium cavalry twill.
Leverbaar in zwart, donkerblauw en donkergroen. Levertijd 6  à 8 weken.

Klik hier voor het bestelformulier     Bellen met jachtruiter

Zomerjachtrok (jachtrok voor warmere dagen)

 

Bij mildere temperaturen hebben jachtruiters behoefte aan een minder warme jachtrok. U kunt kiezen voor een jachtrok van Mears in medium cavalry twill of voor een loden jachtrok van Feigl. Fabrikant Feigl maakt prachtige jachtrokken van 100 % wollen loden stof.
Ook deze jachtrokken worden aangemeten. Levertijd 4 - 6 weken.
Prijsindicatie herenmodel: vanaf € 515,00, damesmodel vanaf € 495,00.
Leverbaar in rood, zwart, donkergroen en donkerblauw. Ook zeer geschikt als jachtrok voor de jeugd. Vraag naar de speciale kortingsregeling voor jeugd en studenten!

Klik hier voor het bestelformulier     Bellen met jachtruiter

Alle artikelen zijn doorgaans uit voorraad leverbaar. Uiteraard geldt dat niet voor kledingstukken die aangemeten moeten worden. Genoemde prijzen zijn inclusief verzendkosten en B.T.W.
Neemt u contact op indien u uw bestelling af wilt komen halen. U krijgt dan een betalingskorting.
Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen, krijgt u per e-mail een rekening. Zodra uw betaling binnen is, sturen wij uw bestelling op.